Op Prinsjesdag komen veel media met alternatieve troonredes. Omdat ik een van de columnisten ben van The Post Online werd ik gevraagd mee te schrijven aan hun alternatief. Ik schreef de emancipatieparagraaf, waarin ik uithaal tegen de nieuw preutsheid en voorstel de subsidie op orthodoxe samenlevingsvormen als het gezin stop te zetten.

“Het gaat niet goed met de emancipatie. Ons land bevindt zich in een periode van vertrutting en preutsheid. Pornografie dreigt achter een filter te belanden. Vrouwen nemen elkaar de maat waardoor zij zich schamen voor seksueel plezier. Homoseksuelen mogen alleen binnen door heteroseksuelen gestelde kaders zichtbaar zijn. Traditionele genderopvattingen domineren en het bestaan van queers en transgenders wordt ontkend.

De huidige situatie vraagt om maatregelen. Orthodoxe samenlevingsvormen als het gezin worden niet langer gesubsidieerd. Het geld dat hiermee vrijkomt wordt geïnvesteerd in onderwijs en de kunstensector. Burgers dienen zich te ontwikkelen tot verdraagzame subjecten die in staat zijn autonoom hun seksualiteit in te vullen en die anderen ook daartoe de ruimte bieden. Hierop wordt strikt gecontroleerd en overtreders gaan verplicht op seksuele diversiteitsles.”