Kijkbuiskansen week 10

Iedere werkdag om 18 uur geeft DeJaap een aantal kijkbuiskansen. Op zaterdag lees je hier de online-tips (immers langer houdbaar dan ouderwetse tv) terug. Deze week onder andere revolutie in Wisconsin, inzicht in de financiële crisis met The Inside Job en Red Dwarf komt terug.

Maandag 7 maart: Duivenvriend Tyson en revolutie in Wisconsin

Zondagavond startte op op Animal Planet de serie Taking On Tyson over bokskampioen en The Hangover-held Mike Tyson. Op Animal Planet, want Tyson is een vogelvriend. Duivenracen blijkt even mannelijk als boksen. Hier een promobeschrijving van het programma, hier de eerste aflevering.

Vers sinds dit weekend: Desperate Housewives (S07E16), Big Love (S05E08), Shameless US (S01E09), Teen Mom 2 (S01E08), Family Guy (S09E12), The Simpsons (S22E15). De nieuwste Californication (S04E09) kijkt u eerst.

Volgers van Amerikaanse politiek willen de speech niet missen die documentairemaker en activist Michael Moore afgelopen zaterdag hield in Wisconsin, waar ambtenaren al dagen protesteren tegen een voorstel CAO-afspraken te voorkomen. Als een revolutionair spreekt hij het volk toe, doordrongen van zijn strijd tegen de “uber rich”. De toehorende stakers juichen en joelen.

Money doesn’t grow on trees. (…) It grows when we make things. It grows when we have good jobs with good wages that we use to buy the things we need, and that creates more jobs. It grows when we provide an outstanding educational system that then grows a new generation.

In klare taal benadrukt Moore de leugens van zijn regering. Hij legt uit hoe de nieuwsmedia gekocht zijn en hoe de vraag van de banken om een buy out terroristische chantage was. De American Dream is niets meer dan propaganda die het systeem in stand houdt. “We have had it” schreeuwt hij. En die ‘we’ betekent Amerika. Nationalisme en socialisme kunnen in Amerika samen gaan. Madison staat niet alleen, Amerika staat achter hen. Het publiek scandeert “the United States of America”. Michael Moore’s opruiende speech heeft een duidelijke boodschap: “America is not broke. The only thing that’s broke is the moral compass of the rulers.”

Dinsdag 8 maart: Red Dwarf komt terug
Uitstekend nieuws voor scifi- en kattenliefhebbers: Red Dwarf komt terug! De beste scifi komedie ooit gemaakt was in 2009 natuurlijk al even terug, maar de makers hebben nu beloofd even grappig te worden als in het midden van de serie. Tot die tijd zijn we all alone, more or less, maar kun je je hart op halen met de vele fansites of gewoon even alle negen seizoenen downloaden.

Vers voor jou: Bedlam (S01E05), The Chicago Code (S01E05), Mr. Sunshine (S01E05), Skins US (S01E08), House (S07E15). 90210, The Cape, Chuck, How I Met Your Mother, Gossip Girl zijn on break.

Het begin The Daily Show is erg grappig, met voorverpakte bananen, het verschil tussen $7.500.000 en $350.000 en een hilarische oorlogsreportage uit Wisconsin. De Republikeinse senator Rand Paul is te gast en pleit – hoe verrassend – voor minder overheidsuitgaven. The Colbert Report heeft een wijsneus te gast.

Woensdag 9 maart: Detroit 1-8-7 nieuwe politiedrama

Detroit is een van de gevaarlijkste steden van de VS, met name sinds de instorting van de auto-industrie, maar Detroit had tot dit televisieseizoen nog geen eigen misdaadserie. Dat gat wordt gevuld door Detroit 1-8-7. Het is een conventionele serie, met harde plisiemensen die emotioneel gehandicapt zijn, rauw omgaan met de verdachten die ze ondervragen. Pluspunten zijn dat de serie op locatie in Detroit is gefilmd, dat Michael Imperioli (Chris uit The Sopranos) de hoofdrol speelt en dat er zowel iets om te lachen (humor) als om te huilen (melancholie) is. Er zijn sinds gisteren zestien afleveringen te zien.

Vers: One Tree Hill (S08E16), V (S02E09), Lights out (S01E09), Glee (S02E15). Hellcats, NCIS en Tosh.0 zijn on break.

In The Daily Show een bespreking van de Republikeinse kandidaten, waaronder de robot Reagan OS 9/11 (zie clip beneden). Colbert deelt kralen uit aan vrouwen met een universitaire graad. Daarnaast veel aandacht voor het verdwijnen van de gloeilamp.

The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
Indecision 2012 – Indecision Edition – Reagan OS 911
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor & Satire Blog The Daily Show on Facebook

Donderdag 10 maart: economische, politieke en echte misdaad

Het is weer documentaire donderdag. Inside Job is een goedgemaakte docu over de financiële crisis, die al meerdere prijzen in de wacht heeft gesleept. De regisseur laat zien hoe banken, wetenschappers en overheid zo met elkaar verweven zijn dat de financiële crisis een ‘inside job’ was. In hetzelfde-maar-dan-anders misdaadthema: The Maze Prison Escape vertelt het verhaal van de spectaculaire prison break van zeven IRA-leden die Thatcher destijds mooi in haar snobistische hemd zetten. Economische en politieke misdaden vallen uiteraard in het niet bij echte boeven. MS13 – Worlds most Dangerous Gang is een National Geographic-documentaire over MS13, een Amerikaanse gang die wel eens – zoals je ziet aankomen – de meest gevaarlijke gang ter wereld wordt genoemd. Razende reporter Lisa Ling interviewt leden op locatie.

Verse afleveringen vandaag van: Off the Map (S01E09), Justified (S02E05).

In The Daily Show een flinke Obama-bash inzake Guantanamo. Er is een deskundologengesprek over negers die hun foetussen veel te makkelijk aborteren (let vooral op “the holocaust of analogies”). De gast is Aaron Eckhardt. Hij zegt onaardige dingen over ruimtewezens. Colbert stapt van zijn katholieke geloof af. Gast Anthony Wiener is als een Gallisch dorpje: een dappere Democraat die verzet blijft bieden tegen de overheersing van debielen in Amerikaanse journalistiek.

Vrijdag 11 maart: alweer de echte wereld in Vegas

Woensdag is er een nieuwe serie The Real World van start gegaan. In 1992 (dat is 19 jaar geleden) lanceerde MTV The Real World en begon daarmee een kettingreactie die uiteindelijk heeft geleid tot het monster dat Secret Story heet. MTV heeft voor het 25ste seizoen alwéér een groep knappe mensen bij elkaar gezet in een huis in Las Vegas. Oh lala, dat belooft alwéér wat! Door de grootmoeder der reality-tv alwéér in Las Vegas te situeren, kan MTV lekker het geile imago van de stad uitbuiten. Helaas. De serie wordt op MTV uitgezonden en mag daarom geeneens tieten laten zien. Kijken doe je hier.

Vers: Skins UK (S05E07), The Big Bang Theory (S04E18). Jersey Shore, Bones, Shit My Dad Says, The Office US, The Vampire Diaries, en 30 Rock zijn allemaal on break.

In The Daily Show trekt Stewart van leer tegen Peter King (gisteren big op twitter onder #kinghearings). Er is een speciale aflevering van Cribs: Teacher’s Edition om te laten zien hoe large de parasieten die de leraren van Wisconsin zijn liven. Helden Trey Parker en Matt Stone zijn te gast. Ze maken nu ook theater. Epileptici kijken beter niet naar The Colbert Report. De zin van de show is “I believe our nation is the most American country the United States has ever known” (zie clip, het wordt leuk op 3:49).

The Colbert Report Mon – Thurs 11:30pm / 10:30c
Colbert PAC Ad
www.colbertnation.com
Colbert Report Full Episodes Political Humor & Satire Blog Video Archive