De inzichten uit onderzoek zijn voor meer mensen dan alleen wetenschappers interessant. Kennisdeling naar een breder publiek is dankzij internet een stuk eenvoudiger geworden. Op een blog kun je gemakkelijk je inzichten publiceren en via sociale media kun je in theorie een groot publiek bereiken. Hoe doe je dat? Net als in 2012 geef ik ook in 2013 een module Twitter en bloggen voor academici binnen de promovenditraining van de Graduate School of Humanities van de Universiteit van Amsterdam. Dit werd opgepikt door Folia, het magazine van de UvA. Zij interviewden me over het nut van zulke cursussen. Het interview staat online.

Deze tweedaagse module is alleen toegankelijk voor promovendi geesteswetenschappen van de UvA. Dit najaar geef ik ook een workshop van een dagdeel aan de Erasmus Graduate School of Social Sciences and the Humanities van de EUR (zie promo) en aan het Amsterdam Institute for Social Science Research van de UvA. Academici van buiten deze instituten met interesse kunnen contact opnemen om te zien wat er aan hun instituut mogelijk is.