Bij Editie NL: Drunkorexia niet nieuw

Editie NLIn Volkskrant Magazine verscheen 8 februari een artikel over ‘drunkorexia’: meisjes die niks eten zodat ze ruimte hebben voor de calorieen van alcohol. Het zou vooral om studentes gaan. Nieuwsprogramma Editie NL van RTL4 interviewde me naar aanleiding hiervan. Ik vertelde dat het fenomeen niet nieuw is. In 2008 was het ook al in het nieuws. Ook daarvoor bestond het al, maar dan onder andere namen (bijvoorbeeld ‘het witte wijn-dieet’). Het gaat daarbij te ver dit anorexia te noemen. Anorexia is een ernstige geestesstoornis die gepaard gaat met meer dan alleen uithongeren. Het is niet iets dat je kunt oplopen van ‘de media’. Aangeboren stoornissen en opmerkingen van de ouders in de kindertijd spelen bijvoorbeeld vaak een rol (meer daarover in ons boek Meisjes Kijken).

Televisienieuws is kort en snel. Er bleef één quote over. Het item is hier te zien.