Bij WNL over het Maagdenhuis

IMG_0983Ik was te gast bij het radioprogramma Opiniemakers van WNL om te praten over de ontwikkelingen rond het Maagdenhuis. ‘s Middags werd bekend dat de COR en de CSR niet langer vertrouwen hadden dat het College van Bestuur in huidige samenstelling de problemen aan de universiteit konden oplossen. Ik legde uit dat de ontruiming onnodig was en dat de verkregen inzet van geweld tegen studenten en staf ook nog eens gestoeld was op argumenten die later onjuist bleken te zijn. Zo is er niet door de bezetters voor vijf ton schade aangericht. Voor mijn rechtse panelleden maakte dat niet uit. 

Het item is hier terug te luisteren. In de uitzending kwamen ook het basisinkomen (hier terug te luisteren) en ‘bed bad brood’ over vluchtelingen (hier terug te luisteren) aan bod. 

Beeld: politie bewaakt het Maagdenhuis tijdens demonstratie op 13 april 2015. Eigen foto.