Keynote lezing voor hogeschool- en universiteitsbladen

Keynote KringIk mocht de keynote-lezing verzorgen van het jaarlijkse Kringcongres voor redacties van hogeschool- en universiteitsbladen. Ik sprak over jongeren, nieuws en digitalisering.

Aan bod kwamen drie mythen: digitaal kannibaliseert papier, jongeren willen objectief nieuws en jongeren hebben een voorkeur voor vermaak. Daaruit distilleerde ik een aantal tips voor de bladen, zoals het belang van opinie en van afwisseling. Daarnaast benadrukte ik dat digitaal mogelijkheden biedt die nog maar weinig gebruikt worden, zoals het gebruik van hyperlinks om je lezer verder te informeren en crossmedialiteit om je verhaal op meerdere platforms tot leven te laten komen.

Het congres werd gehouden in het Utrechtse academiegebouw en werd bezocht door 100 mensen.

De slides staan op slideshare