Bookdeal bij Amsterdam University Press voor ‘Dolle Mythes’

13310425_10153427733257142_7085894272416596347_nZure manwijven in tuinbroeken: karikaturen van de Tweede Golf zijn hardnekkig, niet in de minste plaats onder de nieuwe generatie feministen die nu op aan het opstaan is. Zij zetten zich grootmoedig af tegen deze beelden, vaak ongehinderd door enige kennis. Genderstudies heeft echter niet stil gestaan sinds vrouwen zich baas in eigen buik verklaarden. In deze frisse factcheck van het feminisme ontkracht ik vijf mythes over feminisme. Ik analyseer wat er daadwerkelijk gebeurde in de Tweede Golf en spiegel dat aan de praktijken van jonge feministen: van Dolle Mina tot Feministen Tegen Wilders, van praatgroepen tot hashtag-activisme.  Met humor en veel voorbeelden ontsluit dit boek wetenschappelijke kennis voor iedereen met een mening over man-vrouw-verschillen.

Deze zomer staat in het teken van schrijven. ‘Dolle Mythes’ zal in het voorjaar verschijnen.