Moderator bij het International Sports Film Festival Amsterdam

keepers-2-1Van 22 tot 24 september vond in Het Ketelhuis het International Sports Film Festival Amsterdam plaats. Onderdeel van het programma was een avond over sport, in samenwerking met Atria. Er werden twee films vertoond, Sunakali (2014) over voetballende meisjes in Nepal en Keepers of the Game (2016), waarin een groep meisjes in een gemeenschap van oorspronkelijk Amerikanen tegen de traditie LaCrosse speelt. Waar films over mannen in sport vaak gaan over heroïek, worden vrouwen vaak in verband gebracht met ander drama. Hierover leidde ik een paneldebat met sportconsultant Hassnah Elhage, voormalig voetballer Leonne Stentler, mediawetenschapper Jacco van Sterkenburg en sportjournalist Barbara Barend. We spraken onder andere over heldendom, meisjes versus vrouwen in sport en seksisme in verslaggeving.

Beeld: still uit Keepers of the Game