In de Volkskrant: weinig jongeren doen aan sexting

de VolkskrantDe Volkskrant schreef over een onderzoek waaruit blijkt dat maar weinig jongeren aan “sexting” doen, in dit onderzoek gedefinieerd als het versturen van een blootfoto of een afbeelding waarop je alleen ondergoed aanhebt. De onderzoekers zeggen verbaasd te zijn over het lage aantal jongeren, 2.6%, dat volgens hen aan sexting zou doen. Ik ben echter niet zo verrast.

‘We zien op allerlei vlakken dat kinderen braaf de normen van hun ouders reproduceren en risico’s goed weten in te schatten.’ Ik zeg dat we nu meer aandacht moeten besteden aan de kwetsbare groepen jongeren: ‘Een laag schoolniveau en een slechte band met ouders zijn belangrijke risicofactoren.’

Lees het gehele stuk in de Volkskrant van dinsdag 7 februari 2017 of online.