Bij Buitenhof: Opleving van het feminisme?

Linda Duits bij BuitenhofIk was te gast in Buitenhof om te praten over het hedendaagse feminisme. Ik discussieerde hierover met Jet Bussemaker, demissionair minsister van OCW, en Hadjar Benmiloud, oprichter van Vileine. Dat deden we naar aanleiding van het manifest waarin 130 vrouwen adverteerders oproepen om niet meer te adverteren op de websites GeenStijl en Dumpert.

Ik vind dat de politiek meer zou moeten doen aan het bestrijden van online seksueel geweld. Seksueel geweld was al een thema in de tweede feministische golf en het is nog steeds een waanzinnig groot probleem. Ik wil van Bussemaker weten wat ze hier nu eigenlijk aan doet: ‘Ik zou me rotschamen als ik me als politicus daar zo lang mee bezig had gehouden en het is nu nog steeds zo’n groot probleem.’

Bekijk de hele discussie van 7 mei 2017 terug op de website van Buitenhof: