Onder Mediadoctoren (58): Rechtse media

Onder Mediadoctoren 58, rechtse media powned2009 was het jaar van de initiatieven die tegenwicht moesten bieden aan de vermeende overheersing van links in de media. Uit GeenStijl kwam de omroep Powned voort; de Telegraaf startte WNL en ook De Dagelijkse Standaard – nu wel eens de Nederlandse Breitbart genoemd – kwam online.

In deze aflevering verwonderen de Mediadoctoren zich over rechtse journalistiek. We doen dat met Nico Kussendrager, voormalig docent aan de School voor Journalistiek. We bespreken wat rechtse media dan zo rechts maakt en of het idee van de overheersende linkse stem in de journalistiek wel juist is.

Linda en Folkert interviewden Mark Koster, werkzaam bij Quote, over zijn visie op rechtse journalistiek. In het item duiken Thom en Narin in de geschiedenis van de telegraafrellen en laten zien dat vroeger de rollen anders verdeeld waren.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher of bekijken via YouTube.