Media-aandacht voor Dolle Mythes

IMG_0282De eerste in de rij was Folia, die nog voor het verschijnen op 19 april mijn boek spoilden door samen te vatten of de vijf besproken verwijten daadwerkelijk mythen zijn of niet. Gratis toegang.

Op 20 april verscheen er een groot interview met me in Trouw. Het gaat over queerfeminisme, de Amsterdamse bubbel en acties voor mannen. Daarnaast stond mijn foto op de voorpagina. Gratis toegang.

Roelof Hemmen van BNR Nieuwsradio interviewde me op 21 april. We spraken over queerfeminisme, bh-verbrandingen en de erfenis van de Tweede Golf. Terugluisteren kan hier, het begint op 1:14:00.

In Het Parool van 22 april interviewde Hans van der Beek me voor de rubriek De Klapstoel. Naast het boek gaat het ook over persoonlijke zaken, zoals mijn wc. Gratis toegang.

In Folia 23 van 28 april verscheen een interview met mij. Het ging onder andere over stomme feministen en het belang van lezen. Gratis toegang.

Op 2 mei was ik te gast bij De Optimist van Radio EenVandaag. We spraken over de rol van hoop in feminisme – inclusief verwijzing naar Star Wars – waarna ik een lofzang mocht houden op de jonge generatie. Terugkijken.

Het Verhaal is een podcast over boeken. Ik sprak op 2 mei met Monique Huijdink over wat het patriarchaat is, over religieus feminisme en seksegesegregeerd speelgoed. Beluisteren.

Website Vance publiceerde op 3 mei een interview met me. Het gaat onder andere over feminisme als vies woord en over populaire cultuur. Gratis toegang.

In Intermediair week 21 verscheen een interview. De focus lag vooral op de kwestie rond GeenStijl en hoe zich dat verhoudt tot nieuw feminisme. Gratis toegang.

Het Nederlands Dagblad publiceerde een portret van mij. In het gesprek gaat het naast over feminisme ook over mijn jeugd, religie en genderneutraliteit. Blendle-link.

De titels van HCD Media, waaronder De Gooi- en Eemlander en het Haarlems Dagblad, besteden aandacht aan 50 jaar na ‘Het Onbehagen Bij De Vrouw’. Mijn boek komt daarbij uitgebreid aan bod.