Onder Mediadoctoren (61): K-pop

Onder Mediadoctoren 61, K-popHet is alweer vijf jaar geleden dat PSY de wereld veroverde met zijn hit Gangnam Style. Door deze nummer 1 hit maakten Europa en Amerika op grote schaal kennis met Koreaanse popmuziek, afgekort: K-pop. Maar wat verklaart de populariteit van K-pop? En is dit een voorteken dat onze populaire cultuur niet meer zo gedomineerd zal worden door het Westen?

In deze aflevering verwonderen de mediadoctoren zich over K-pop. Dit doen wij samen met Reza Kartosen-Wong, docent mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam en vorig jaar gepromoveerd op een proefschrift getiteld Young Asian Dutch constructing Asianness: Understanding the role of Asian popular culture.

In het item gaan Pim & Linda in op wat K-pop is. Narin interviewde Natasja van Knippenberg, beheerder van een online fanclub en oprichter van Stichting Promotie Koreaanse Cultuur, en vroeg haar naar haar ervaringen.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher of bekijken via YouTube.