Onder Mediadoctoren (70): Tracking

Onder Mediadoctoren 70, TrackingAlles wordt slimmer, via technologie die we zelf gebruiken maar ook door ontwikkelingen in de stad. In de publieke ruimte wordt de mogelijkheid om ons te tracken steeds groter.

In deze aflevering verwondert mediadoctor Vincent zich over hoe tracking zich manifesteert in de stad, dit doet hij samen met Michiel de Lange, werkzaam bij de Universiteit Utrecht bij het departement Media- en Cultuurwetenschappen. Daarnaast schuift redacteur Frederique Teillers aan.

We hebben het over de smart city, en welke onderdelen zoals het verkeer zich aanpassen met technologische ontwikkelingen. In het interview spraken we digitaal antropoloog Dorien Zandbergen over haar documentaire Smart City: op zoek naar de slimme burger en slimme lantaarnpalen. Het item gaat in op hoe je getrackt wordt als je door het Centraal Station loopt. Een simpele wandeling blijkt digitaal nogal ingewikkeld te zijn.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher of bekijken via YouTube.