Media-aandacht voor Seks op z’n Duits

De kick-off was op 2 mei 2018 bij Pink Terrorists, radio gericht op de LHBTQIA*-gemeenschap. We spraken een uur lang, onder andere over soorten onderzoek naar seks, activisme op onderwerpen gerelateerd aan seks/ualiteit en mijn eigen seksleven. De uitzending is hier te beluisteren.

Vice bracht op 4 mei een voorpublicatie van twee columns.

Folia maakte een filmpje waarin ze, naar aanleiding van een van de columns, studenten vragen naar hun aantal bedpartners. Ik zit er ook in. Terugkijken kan hier (7 mei).

Nieuws & Co op Radio1 interviewde me op verschijningsdatum 8 mei. Ze vroegen me hoe we er aan toe zijn op seksueel gebied in Nederland. Ik praat onder andere over fetisj-shamen en hoe je beter een seksuele match vindt. Het item is hier terug te luisteren, het begint op 39:16.

In Elle van 8 mei verscheen een spread over het boek, met een voorpublicatie van twee columns en een toelichting over schrijven over seks. Blendle-link.

Nieuwe Feiten op de Belgische Radio 1 besteedde op 14 mei aandacht aan de bundel. Ik sprak met ze over onzekerheid en de onzinnige nadruk die ligt op seksueel normaal zijn. Seksueel bijzonder is een beter doel. De uitzending is hier terug te luisteren.

17 mei was ik te gast bij Nooit Meer Slapen (Radio 1) voor de rubriek Open Kaart. We spraken over het boek en ik trok vragen uit de kaartenbak als ‘Wat is je favoriete gereedschap. Het is hier terug te luisteren.

Hans van der Beek van Het Parool schrijft dagelijks over bijeenkomsten en borrels in Amsterdam. 18 mei deed hij verslag van de boekpresentatie van Seks op z’n Duits de avond ervoor. Het stuk staat hier online.

Naar aanleiding van het boek werd ik op 19 mei uitgenodigd bij de Taalstaat op Radio 1 om te praten over mijn bestaan als inwoner van de Digitaalstaat. We hadden het onder andere over productieve taal en het kiezen van toon voor lezerspubliek.

Ik was in de vroege ochtend van 23 mei een uur te horen bij Lezen in het donker van Focus op Radio 1. Ik las drie columns voor, draaide sexy plaatjes en sprak over taboes rond seksualiteit. Het is hier terug te luisteren.

LHBTQ-magazine Winq interviewde me uitgebreid over de lessen uit de bundel. We hadden het over normen, PrEP, stigma, fetisjen en Pride. Het is hier te lezen.

Ruud de Wild heeft een e-bookrubriek in zijn middagshow op Radio 2. We spraken kort over het boek. Het is hier te luisteren.