Nederlandse journalisten spreken niet graag over klasse, terwijl de effecten van klassenverschil overal zichtbaar zijn. Met wat we consumeren, laten we een identiteit zien en verraden we uit welk milieu we komen. Over smaak valt flink te twisten. In deze aflevering verwonderen de Mediadoctoren zich over klasse en consumptie. Dat doen ze samen met socioloog-in-ruste Bart van Heerikhuizen.

Onderwerpen als cultureel kapitaal, opleidingsniveau, duurzaamheid en politiek komen naar voren in het gesprek. In het interview spraken we Rob Simon over doelgroepen in het festivalleven en de onderliggende tekens van klasse. Het item definieert cultureel kapitaal, de belangrijke term van Pierre Bourdieu.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher of bekijken via YouTube.