Onder Mediadoctoren (73): Disco

Onder Mediadoctoren 73, discoDe discotheek was vroeger een plek voor gemarginaliseerde groepen: mensen van kleur en homo’s. Toen disco eenmaal doorbrak, kreeg het genre een negatief karakter. Waarom is er zo neergekeken op disco, terwijl het het genre tegelijkertijd onverwoestbaar lijkt. In deze aflevering verwonderen de Mediadoctoren zich over de reputatie en ontstaan van disco. Dat doen ze met Jaap Kooijman, discofan en Universitair Hoofddocent Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

We bespreken onder andere de muziek, het vrije karakter ervan en de backlash die disco op een gegeven moment kreeg. In het interview legt muziekjournalist Job de Wit uit hoe disco is ontstaan en wat voor gevolgen dat had en in het item bespreekt mediadoctor Vincent een avondje stappen in de discotheek van vroeger.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher of bekijken via YouTube