Onder Mediadoctoren (74): Fanuitbuiting

Onder Mediadoctoren 74, fanuitbuitingArtiesten zijn afhankelijk van hun fans, maar maken ook misbruik van hun loyaliteit. Fandom heeft altijd op gespannen voet gestaan met producenten. Zijn fans behalve de ultieme consument ook slachtoffer van de kapitalistische samenleving? In deze aflevering verwonderen de mediadoctoren zich over de uitbuiting van fans. Dat doen ze met prof. dr. Mark Deuze, hoogleraar Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam.

We bespreken zowel de rol van sociale media, de emotie die bij het fan-zijn komt kijken en de waarde van een fanbase. In het interview vertelt advocaat Sidney Smeets over zijn fandom en zijn verzameling merchandise. In het item hebben we het over het nieuwe systeem van Taylor Swift dat erop lijkt gericht om haar fans maximaal uit te buiten.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher of bekijken via YouTube.