In het Parool: De geheimzinnigheid rond Melania Trump

ParoolDe first lady is al sinds de start van Trumps presidentschap ongrijpbaar. Er wordt uitgebreid gespeculeerd of ze misschien slachtoffer is van huislijk geweld en wat de betekenis is van haar outfits. Ik weet het ook niet maar ik geef wel toelichting vanuit de sociale wetenschap:

“Duits vindt dat de kritiek op Melania neigt naar snobisme. ‘De Franse socioloog Pierre Bourdieu onderscheidde drie soorten kapitaal: economisch kapitaal en sociaal en cultureel kapitaal. Dat eerste hebben de Trumps in overvloed, maar cultureel kapitaal, waar ook goede smaak onder wordt verstaan, ontberen ze.’

Door Melania te bespotten om haar dure kleren en de kitscherige kerstversieringen die ze in het Witte Huis ophangt, wordt haar ingepeperd dat ze dan wel getrouwd mag zijn met de machtigste man ter wereld, maar er nog niet behoort. Niet fair, vindt Duits. ‘Wij accepteren niet dat het trouwen van een rijke man voor vrouwen uit lagere sociale klassen, waar Melania uit komt, een bewuste en legitieme beroepskeuze is.”

Lees het gehele stuk hier via Blendle.