Onder Mediadoctoren (78): Universiteitsmedia

Onder Mediadoctoren 78, UniversiteitsmediaHoger onderwijsinstellingen hebben een eigen pers, zoals Folia van de UvA en Vox in Nijmegen. De afgelopen jaren zijn zulke bladen veranderd. Sommigen verschijnen niet meer op papier, bij anderen is de onafhankelijke redactie vervangen door communicatiemedewerkers. In deze aflevering verwonderen de Mediadoctoren zich over universiteitsmedia. Dit doen ze met Mirjam Prenger, coördinator van de masteropleiding journalistiek en media van de Universiteit van Amsterdam.

We hebben het over de dubbele doelgroepen die universiteitsmedia moeten bedienen, het hebben van een platform als academische gemeenschap en mogelijke censuur vanuit CvBs. Het interview is met redactiechef van Folia, Henk Strikkers. Het item gaat over een geval van censuur bij UKrant van de Rijksuniversiteit Groningen.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher of bekijken via YouTube.