Op nos.nl over het tweede seizoen Making A Murderer

NOSMaking a Murderer is gestart aan een tweede seizoen. Op de Netflixserie over de verkrachting en moord op Theresa Halbach kwam de kritiek dat de zaak te eenzijdig werd belicht. Vooral de kant van de veroordeelden kreeg aandacht. Zij kregen hierdoor veel sympathie bij de kijkers.

Nos.nl vraagt me wat ik van de opzet van deze serie vind. Het tweede seizoen laat zien dat de makers zich iets meer bewust zijn van de gevolgen van het programma. Maar het blijft onethische televisie:

Het is oneerlijk ten opzichte van Avery, want hij heeft hoop gekregen, en het is ook oneerlijk voor alle betrokkenen. Eigenlijk is het een soort reality-televisie en dat is per definitie onethisch want de emoties van echte mensen worden uitgebuit om mooie televisie te maken.

Lees het gehele stuk hier op nos.nl.