Onder Mediadoctoren (80): Kopieercultuur

Onder Mediadoctoren 80, KopieercultuurKunst, kleding en consumentengoederen worden massaal geproduceerd, ver weg van de gebruiker. Het is daarbij lastig om te onderscheiden wat ‘echt’ is en wat nep. China is meester in het kopiëren van producten: het lijkt wel of creativiteit en originaliteit daar anders worden ingevuld. In deze aflevering verwonderen de Mediadoctoren zich over kopieercultuur. Dat doen we met Jeroen de Kloet, hoogleraar Globalisation Studies aan de UvA.

We hebben het over ambachtelijkheid, klasse en authenticiteit. In het interview praten we met advocaat Jean-Louis Veenstra van de Kunstenbond over auteursrecht en het beschermen van ideeën. In het item bevragen we bezoekers van De Bijenkorf op de Dam hoeveel waarde zij hechten aan de authenticiteit van hun aankopen.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher of bekijken via YouTube.