In Trouw over omgaan met je ex: wat hetero’s kunnen leren van homo’s

In Trouw verscheen een achtergrondstuk over ‘het nahuwelijk’: blijven omgaan met je ex na de relatie. Er komen verschillende ervaringsdeskundigen en onderzoekers aan het woord, waaronder ik. Ik leg uit dat hetero’s er goed aan doen om te kijken naar homo’s, waar vrienden blijven gebruikelijker is:

“Ook Linda Duits denkt dat hetero’s meer naar homo’s zouden moeten kijken, zowel in de manier van het hebben van een relatie, als in het vormen van het nahuwelijk. “In een open relatie leg je veel minder een exclusieve claim op die ander. Dat maakt de verhouding gezonder.” Duits legt uit dat in een monogame relatie nog steeds geldt: ‘Jij bent van mij’. “Duidelijk een erfenis van onze religieuze cultuur. Als vrouw werd je ooit weggegeven door je vader, je werd letterlijk van een ander.””

Het gehele artikel is hier te lezen.