Onder Mediadoctoren (84): Gekte en media

Onder Mediadoctoren 84, media en gekte

Met de opkomst van ieder nieuw medium kwamen er ook nieuwe geestesziekten. Sowieso horen media en gekte bij elkaar: gekkenhuizen en mensen met een stoornis zijn geliefde onderwerpen. Maar wat leren we precies over gekte van de media? In deze aflevering verwonderen de mediadoctoren zich over media & madness. Dat doen we met Patricia Pisters, hoogleraar Filmstudies aan de UvA.

We hebben het over de definitie van waanzin, de filmgenres waarin het voorkomt en media als beïnvloedingsmachines. In het interview praten we met Sam Gerrits, een ‘ex-gek’ die vertelt over het beeld wat gekken hebben gekregen. In het item hebben we het over lobotomie en elektroconvulsietherapie.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher.