Onder Mediadoctoren (85): Queer media

Onder Mediadoctoren 85, Queer media

In het rijtje LBTQHIA+ staat de Q voor queer; een term die lang werd gezien als scheldwoord. De betekenis van queer is ambivalent. Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt als parapluterm voor mensen die niet cisgender en/of heteroseksueel zijn, maar aanhangers van zogeheten queertheorie wilden juist niet dat het een aparte categorie zou worden. Hoe zien we dit in de media? In deze aflevering verwonderen de mediadoctoren zich over de term queer in de media. Dat doen we met Sudeep Dasgupta, universitair hoofddocent bij Media & Cultuur aan de UvA.

We hebben het over de definitie van queer en het verschil tussen queer en gay. We bespreken of media ook queer kunnen zijn en we bediscussieren queer representaties in de media. Het interview is met Martijn Kamphorst, hoofdredacteur online bij Winq. In het item bespreken we het leven en het imago van Divine: Drag Queen of the Century.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher.