Onder Mediadoctoren (86): Lezersonderzoek

Alles wat je doet met media, wordt gemeten. Als je niet betaalt voor een mediaproduct, ‘betaal’ je waarschijnlijk met je gegevens. Bijna alle kwantificeerbare data wordt gemeten, maar wat kunnen we daar precies mee? Zeker in de journalistiek wordt veel leesonderzoek gedaan, maar wat voor invloed heeft dat?

In deze aflevering verwonderen de mediadoctoren zich over data-onderzoek in de journalistiek. Dat doen ze met Thomas Boeschoten, een digitaal strateeg bij het AD en een onderzoeker binnen de Universiteit Utrecht met de Utrecht Data School.

We hebben het onder andere over clicks, regionale journalistiek en sociale media. Wat is het belang van lezersonderzoek? In het item bespreken we het ontstaan van de Britse tabloids. In het interview praten we met eindredacteur van het Parool, Mijntje Klipp, over het maken van koppen.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher.