Onder Mediadoctoren (87): Het taboe op ontrouw

“We were on a break!”, is het zinnetje dat Ross Geller vaak zegt in de populaire serie Friends. Volgens hem waren hij en Rachel niet samen toen hij met iemand anders naar bed ging. Het is een gevleugelde uitspraak in de rest van de serie, en wordt nog steeds regelmatig daarbuiten gebruikt. Was het nou ontrouw of niet?

In deze aflevering verwonderen de mediadoctoren zich over de rol van de media in het bestendigen van het taboe op vreemdgaan.

Aan de hand van voorbeelden uit populaire cultuur zoals Temptation Island, Indecent Proposal en natuurlijk Dolly Parton’s ‘Jolene’ buigen we ons over dat taboe. Is vreemdgaan onvermijdelijk? En wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor? In het item hebben we het over de vete tussen de website Secondlove.nl en de SGP. In het interview spreken we met relatiecoach Roos Reijbroek over onder andere polyamorie en relatiepatronen van jonge mensen.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher.