Drank, drugs, films: het lijkt wel alsof tegenwoordig overal een minumumleeftijd aan vast zit. Maar wat is het doel van zulke leeftijdkwalificaties? En hoe zit dat met media? Kinderen willen vroeg beginnen met Snapchat, YouTube en horrorfilms.

In deze aflevering verwonderen de mediadoctoren zich over de zin en onzin van leeftijdskwalificatie. Dat doen ze met Maarten Reesink, docent Mediastudies aan de UvA.

We hebben het over de Kijkwijzer, televisie en mediaopvoeding. Is er een beter alternatief voor de Kijkwijzer en wat is het doel van leeftijdskwalificatie? In het item hebben we het over dubbelzinnige inhoud in Disney-films. In het interview spreken we Justine Pardoen, oprichter van Bureau Jeugd & Media over de gevaren van media voor kinderen en hoe ouders daar mee omgaan.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher.