Onder Mediadoctoren (92): Uitvaarttrends

De maatschappij verandert en daarmee verandert ook de uitvaartbranche. Vroeger bepaalden de rituelen van de kerk hoe begrafenissen verliepen, maar tegenwoordig kan je ook gecremeerd worden en lijkt niets te gek, van miniquiches in plaats van cake tot een lijkwagen in panterprint.

In deze aflevering verwonderen de Mediadoctoren zich over trends in uitvaartland. Dat doen we met Yvon van der Pijl, Universitair Hoofddocent Antropologie aan Universiteit Utrecht.

We hebben het over de definitie van rouw, de invloed van multiculturalisering en individualisering, en de rol van commercie. In het interview praten we met de beheerder van Dierenbegraafplaats De Wilgenhof in Best. In het item hebben we het over glitter en glamour bij uitvaarten.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher.