Onder Mediadoctoren (93): Seksvoorlichting

Onder Mediadoctoren 93, seksvoorlichtingSoa’s, anticonceptie, masturbatie: onderwerpen die aan bod komen bij seksvoorlichting. Jongeren zijn benieuwd, maar wat leren we ze eigenlijk precies over seks? En op welke manier?

In deze aflevering verwonderen de Mediadoctoren zich over seksvoorlichting en wat media ons daar over leren. Dat doen we met genderstudies-wetenschapper Marijke Naezer, vorig jaar gepromoveerd op een onderzoek naar jongeren, seksualiteit en sociale media.

We hebben het over voorlichting op scholen, de betrouwbaarheid en objectiviteit van seksvoorlichting en hoe het is om voorlichting te geven. Komt het aanbod wel voldoende overeen met de vraag?

In het interview spreken we met seksuoloog/communicatiewetenschapper Yuri Ohlrichs van Rutgers over de doelgroepen en inhoud van seksvoorlichting. In het item bespreken we media die een rol hebben in seksvoorlichting, zoals Purno de Purno.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher.