Onder Mediadoctoren (94): eSports

Onder Mediadoctoren 94, esportsAls je echt goed bent in CounterStrike, League of Legends of Fortnite, kan je een gouden toekomst tegemoet gaan. Competitief gamen is big business en de sector is allang volwassen. Toch onttrekt deze zich nog steeds aan de blik van mainstream media.

In deze aflevering verwonderen de Mediadoctoren zich over esports. Dat doen we met René Glas, docent en onderzoeker bij Media & Cultuur aan de Universiteit Utrecht, en gepromoveerd op onderzoek naar World of Warcraft.

We hebben het over de geschiedenis van esports, over verschillende verdienmodellen en over de relatie met ‘echte’ sport. Ook bespreken we de opkomst van streamen en de relatie daarvan met reguliere media.

In het interview spreken we met esports-consultant Ward Geene. Het item gaat over doping in esports.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher of bekijken op YouTube.