Onder Mediadoctoren (96): Terroristenmedia

Onder Mediadoctoren 96, terroristenmediaIedereen gebruikt sociale media, zo ook terroristen en organisaties zoals IS. Video’s van onthoofdingen hebben een tijd op media als Facebook en Twitter gecirculeerd en video’s van live massamoorden zijn gestreamd.

Maar wat maken IS, FARC of de ETA nou precies voor media? Wat voor geweld tonen die? Hoe wordt media ingezet voor propaganda, het zaaien van angst of als middel tot politieke verandering? Of zijn er ook positieve dingen die aan bod komen?

In deze aflevering verwonderen de Mediadoctoren zich over terroristenmedia. Dat doen we met Pieter Nanninga, universitair docent Midden-Oosten studies aan de Rijksuniversiteit Groningen.

We hebben het over het doel van terroristenmedia, de distributie ervan en 9/11. Wat voor rol speelt religie hierin? En kan je zoiets tegengaan? In het item bespreken we wat je moet doen als je ‘per ongeluk’ iemand ontvoert.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher.