Onder Mediadoctoren (99): Praten met computers

Onder Mediadoctoren 99, Praten met computersAls je een vraag hebt voor bol.com, kun je terecht bij chatbot Billie. Pas als hij je niet kan helpen, word je doorgestuurd naar een ‘echte’ medewerker. Vinden we dat eigenlijk wel fijn?

In deze aflevering verwonderen de Mediadoctoren zich over praten met computers. Dat doen we met Theo Araujo, universitair docent Communicatiewetenschap aan de UvA.

We hebben het over de effecten van personalisering, de inzet van bots tegen eenzaamheid en zorgen zoals onderdanige vrouwelijke bots. In het interview spreken we met CEO Alexander Wijninga over chatbots en AI. In het item zoekt een luisteraar contact met de klantenservice van Onder Mediadoctoren.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher of bekijken op YouTube.