Onder Mediadoctoren (102): Influencers en ethiek

Onder Mediadoctoren 102, Influencers en ethiekIn korte tijd zijn influencers een belangrijke speler op de advertentiemarkt geworden. Aan wat voor content worden reclames geplakt, wie zijn die nieuwe reclamemakers en welke grip heeft de maatschappij op hen?

In deze aflevering verwonderen de Mediadoctoren zich over influencers en ethiek. Dat doen we met programmamaker en columnist Cesar Majorana.

We nemen influencers als cultureel verschijnsel onder de loep aan de hand van het Circuit of Culture van Stuart Hall. We hebben het daarom over productiepraktijken, representatie, consumptie, identiteit en (het gebrek aan) regulering. In het item bezoeken de redactieleden een influencerfabriek.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher.