Onder Mediadoctoren (106): Aantekeningen uit het ondergrondse 2

Onder Mediadoctoren 106, Aantekeningen uit het ondergrondse 2In de tweede aflevering van onze speciale reeks over het coronavirus is dr. Crone pessimistisch gestemd, terwijl dr. Duits vrolijk wordt van de energie waarmee andere wetenschappers in de coronacrisis staan. We zitten nog maar kort in de coronacrisis, maar we zien hoe stemmingen en overtuigingen variëren per persoon en met de tijd.

We verwonderen ons samen met Reint Jan Renes, lector gedragspsychologie aan de Hogeschool van Amsterdam, over de snelheid waarmee mensen complexe informatie verwerken.

Marc van Oostendorp, onder andere hoogleraar wetenschapscommunicatie, ziet in de verschuiving van fysiek naar online onderwijs een kans om het grote publiek te laten zien hoe complex wetenschappelijk onderwijs is.

Onze redacteur Frederique Teillers werkt bij het Noord-Hollands Dagblad en vertelt over haar coronadienst van de afgelopen dagen.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher.