Tales from the Loop (2020) PosterIn deze aflevering van Geeky Dingen praten Linda Duits, Sidney Smeets en Thom Aalmoes over Tales from the Loop.

Die serie, en de tekeningen waarop ze gebaseerd zijn, roepen nostalgie op naar een niet-bestaand verleden. De meningen onder de geeks zijn verdeeld: want heeft die nostalgie bedenkelijke conservatieve Amerikaanse trekjes of gaat het hier om een abstractere nostalgie die de melancholie van de verhalen ondersteunt?

We kregen ook een ingezonden brief van componist Paul Leonard-Morgan die samen met Philip Glass de muziek voor de serie schreef. Hij legt uit hoe het was om met een legende als Glass samen te werken en hoe de muziek tot stand kwam. Daarnaast komen tips en nieuwtjes op het gebied van popcultuur aan bod.

De podcast is ook via iTunes en Stitcher te luisteren. We hebben een Facebookpagina met allerlei geeky nieuws.