De coronacrisis bracht een dansverbod dat al bijna negen maanden duurt. Politici zagen het nachtleven altijd al als duistere bron van verdoemenis en negeren nu de noodkreten van clubs en festivals. Ook het publiek lijkt weinig betrokken: een demonstratie in september trok slechts 2000 deelnemers. In deze aflevering verwonderen de Mediadoctoren zich over de dode nacht. We doen dat met Mirik Milan, dé pleitbezorger van het nachtleven. Hij was van 2012 tot 2018 Nachtburgemeester van Amsterdam. Nu adviseert hij vanuit zijn bedrijf Vibelab steden wereldwijd over het belang van de nacht.

We praten uiteraard over de effecten van de sluiting, maar ook over oplossingen. Er is een global nightlife recovery plan. Milan kijkt ook naar bestpractices uit andere sectoren die meer ruimte hebben gekregen tijdens corona. We mijmeren over de toekomst: zijn er ook aanpassingen uit de coronacrisis die behouden blijven?

Link bij deze uitzending:

  • Artikel over nachtburgemeesters in Urban Studies.