Op NOS.nl en in De Telegraaf over OnlyFans

Min of meer tegelijkertijd werd ik door De Telegraaf en de NOS geïnterviewd over OnlyFans. Het platform is sterk gegroeid tijdens de coronacrisis. Sekswerkers die geen fysiek sekswerk meer mochten verrichten konden toch aan inkomsten komen door op OnlyFans content aan te bieden aan klanten en fans.

Later ontdekten influencers deze manier. Met aangescherpte regelgeving op Instagram én het wegvallen van schnabbels, is OnlyFans een handige manier om op je schare fans te kapitaliseren. Er zitten wel risico’s aan dit soort platformen: regels kunnen ineens veranderd worden waardoor deze inkomsten plots wegvallen, en gebruikers kunnen gemakkelijk content kopiëren en lekken.

Het Telegraafstuk staat achter een betaalmuur. Het NOS-artikel is hier te lezen.