Bij de Big Brother Awards: prijs uitgereikt aan minister Plasterk

IMG_3674Ieder jaar organiseert digitale burgerrechtenorganisaties Bits of Freedom de Big Brother Awards uit aan een persoon, bedrijf, overheidsinstelling of voorstel waarvan wordt gemeend dat deze persoonlijke privacy beperkt. Dit jaar op 28 oktober mocht ik in de Stadsschouwburg de Publieksprijs uitreiken aan minister Plasterk. Hij kreeg de prijs voor zijn voorstel voor een nieuwe wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Hiermee krijgen de geheime diensten grotere bevoegdheden om alle burgers massaal af te kunnen luisteren. Plasterk was zo sympathiek om aanwezig te zijn. Na zijn verweer had ik de mogelijkheid kort op hem te reageren. 

De gehele avond is hier terug te kijken. De nominaties voor de publieksprijs beginnen op 1:06:40.