Onder Mediadoctoren 83, moraliteit en tvBijna niets is zo lekker als ongebreideld oordelen als je voor de televisie zit. Of je nou Temptation Island of First Dates kijkt, televisieprogramma’s laten complexe morele situaties zien en hoe mensen daarmee omgaan.

Hoe beïnvloedt televisie ons moreel kompas? In deze aflevering verwonderen de Mediadoctoren zich over de televisie als moreel venster op de wereld. Dat doen ze met Tonny Krijnen, universitair docent bij de afdeling Media & Communicatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

We hebben het over tv-genres zoals reality-tv, de mogelijke methodes voor onderzoek hiernaar en hoe moraliteit zich manifesteert. In het interview praten we met Daan Windhorst, die zijn perspectief uitlegt over moraliteit op televisie en hoe je dat ook terug vindt in zijn telefilm ‘De Kuthoer’. Het item gaat in op hoe moraliteit verweven is in de schilderkunst.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher.