Onder Mediadoctoren 95, kindertelevisieTelevisie voor kinderen komt in allerlei soorten en maten. Gedurfde programma’s bij de VPRO, massaproductie bij de commerciëlen. De educatieve waarde van televisie voor kinderen wordt onderkend als het bijvoorbeeld gaat om Sesamstraat, maar tegelijkertijd zijn er ook veel zorgen over schadelijke effecten van tv op de jonge doelgroep.

In deze aflevering verwonderen de Mediadoctoren zich over kindertelevisie. Dat doen we met Joke Hermes, lector Media & Burgerschap aan de Hogeschool INHolland en universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam.

We hebben het over schadelijke effecten versus betekenisgeving, klasse en smaak, en nostalgie. In het interview spreken we mediamaker Michiel Brongers, over kinderen als doelgroep en kinderdocumentaires. In het item bespreken we de kindertelevisiemagnaat Gert Verhulst en Studio 100.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher.